18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Hráškový krém

Název Množství a jednotka
hrášek ve slaném nálevu sterilovaný 2 plechovky
brambory 2 ks
smetana ke šlehání 200 ml
cibule 1 ks
slanina (špek) 100 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Toto je polévka podle Zdeňka Polhreicha.



Postup

Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl plechovky hrášku (nebo 400g čerstvého nebo mraženého) a na kostičky nakrájené brambory, dolijeme cca 3/4 l vody, osolíme a povaříme doměkka. Přidáme mléko, šlehačku a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme dohladka. Přidáme zbytek hrášku a necháme ještě 2 min povařit. Podáváme s chlebovými krutonky, případně se smaženým hráškem.


 


RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Medové máslo

Postup: Změklé máslo vymícháme s medem, můžeme podle chuti zakápnout troškou citronové... zobrazit recept

RECEPTY
ZAJÍMAVOSTI

Jaké jsou výhody používání kávových kapslí

Kávová kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy. V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý poměr druhů směs arabiky a robusty. Výrobci... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...